zo. jun 16th, 2024

Werknemers moeten op een vaste dag in de maand het salaris op hun rekening gestort krijgen. Door gebruik te maken van het salarispakket van AFAS kan dat bijna volledig automatisch worden gedaan. Het enige wat nodig is, is ervoor te zorgen dat de medewerkers hun persoonlijke gegevens en de urenadministratie op tijd hebben ingevuld. Van de project managers wordt verwacht dat zij de ingediende gegevens hebben geaccordeerd. Kijk hier naar een uitgebreide uitleg van de voordelen van het salarispakket.

Module binnen ERP software

Het salarispakket is meestal geen losstaand software pakket. Het is een oplossing in de cloud, die onderdeel is van een ERP oplossing. Dat wil zeggen dat volledige organisaties al hun afdelingen en activiteiten aan elkaar hebben gekoppeld door middel van een centraal systeem en diverse modules. Dat heeft veel voordelen, waaronder dat de organisatie beter functioneert en veel efficiënter presteert. De salarismodule haalt alle informatie die nodig is om de salarissen automatisch uit te kunnen betalen uit het ERP systeem.

Self Service

In een ERP systeem hebben alle medewerkers de beschikking over een zogeheten Pocket app. Daarmee kunnen ze allerlei persoonlijke informatie doorgeven aan de HR afdeling. Zoals de details van de urenregistratie, ziekmeldingen, weer beter meldingen, declaraties, verlofaanvragen, reiskosten, eventuele wijzigingen in de persoonlijke omstandigheden, etc. Door middel van een andere app kunnen de managers van de medewerkers een akkoord geven op de gegevens die door hen zijn ingevoerd. Dat de salarissen zonder grote administratieve inspanningen op tijd kunnen worden uitbetaald is dus voor een groot deel te danken aan de medewerkers, die zelf hun persoonlijke gegevens bijhouden.

Veel controles op fouten

Bij het uitbetalen van de salarissen moet aan allerlei wetgeving en afspraken worden voldaan. Om de salarisadministratie zo eenvoudig mogelijk te maken is de volledige wet- en regelgeving rondom het betalen van salarissen in de salarissoftware geïmplementeerd. Ook bevat de software de gegevens van meer dan 200 CAO’s die in Nederland zijn afgesloten. Met al die regels wordt rekening gehouden bij het automatisch uitbetalen van de salarissen. Ook worden er automatisch tientallen controles uitgevoerd om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt bij het samenstellen van de loonstrook.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *